Wat zijn 5G ready abonnementen?

KPN heeft 25 maart bekend gemaakt dat alle abonnementen beschikbaar zijn voor 5G. Zij noemen het de 5G ready abonnementen. Dit betekent dat alle bestaande abonnementhouders straks ook over gaan op 5G, niet alleen als je nu een nieuw abonnement kiest. De kosten van zo’n nieuw abonnement zijn € 31,50 per maand als je voor 20 GB kiest. Misschien denk je nu wel, heel leuk allemaal, maar wat is 5G überhaupt?

Wat is 5G?

Misschien heb je het pas weleens voorbij zien komen terwijl je op zoek was naar een nieuwe mobiel of een nieuw telefoon abonnement. Toch zal ik het nog even voor je uitleggen mocht je het zijn vergeten. 5G is de voorloper op 4G en 4G+ en brengt veel voordelen met zich mee. Later zal ik je die voordelen nog uitleggen!

Beschikbaarheid van 5G

In 30 juni van dit jaar, worden de frequenties voor het netwerk geveild. Lekker belangrijk denk je dan, maar dit is zeker belangrijk! Dit betekent namelijk dat je dan nog niet gelijk al gebruik kunt maken van 5G. Dat ligt echt aan de providers. Als hun netwerk er klaar voor is, kunnen ze 5G activeren, zodat jij er eindelijk gebruik van kunt maken! Waarschijnlijk zal niet elke provider in 2020 5G beschikbaar stellen. Hè wat jammer nou… Ook komt er begin 2022 een veiling met frequenties die een hoge snelheid mogelijk maken. Dit betekent dat jij in 2022 gebruik kunt maken van een nog hogere snelheid.

Vodafone en T-Mobile

KPN is niet de enige die 5G ready abonnementen heeft. Want ook Vodafone en T-Mobile bieden 5G ready abonnementen. Op 17 januari, was T-Mobile de eerste die 5G ready abonnementen ging aanbieden. Een maand later kwam Vodafone naar buiten met een persbericht dat ook zij 5G ready abonnementen ging aanbieden. En nu dus, vanaf 25 maart ook KPN.

Verschillen 5G abonnementen

Ondanks dat KPN, Vodafone en T-Mobile allemaal 5G abonnementen aanbieden zitten er toch wel een paar verschillen tussen de providers. Zoals ik al eerder aan je hebt verteld stelt KPN alle abonnementen beschikbaar voor 5G en hoef je niet extra te betalen. Bij T-Mobile zijn er extra kosten aan het 5G ready abonnement verbonden. Enkel het Unlimited abonnement is voor 2,50 per maand extra als 5G ready abonnement te krijgen. Vodafone biedt gratis 5G ready aan bij alle RED abonnementen.

Voordelen van 5G abonnementen

Een 5G abonnement brengt veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van 5G is dat je minder vertraging hebt zelfs op hele drukke plekken. Dit betekent dat je met je vrienden tegelijk nog makkelijker en sneller bijvoorbeeld films kan streamen of met z’n allen muziek kan downloaden. En voor ik het vergeet, het is ook veel betrouwbaarder en veiliger. Daar zullen je ouders ook blij mee zijn!

Gepubliceerd op: 26 maart 2020
 Ronald van Rooijen

Ronald van Rooijen

Ronald is dé telecom expert van EasySim. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deal voor jouw verbruik kan vinden. Dit doet hij door goed up to date te blijven over de laatste trends waardoor je altijd het beste van het beste hebt.