Wat kan je doen met MB’s en GB’s?

Wat kan je doen met 1 MB? en wat met 1 GB? Tussen 1 MB en 1 GB zit een groot verschil. Hier lees je precies wat je met 1 MB en 1 GB kan doen.

Wat is een MB en een GB?

Je hebt het waarschijnlijk wel vaker horen vallen in advertenties: meer dan 6000 MB in je databundel! Een ander voorbeeld kan zijn dat er in GB’s gesproken wordt bijvoorbeeld “Deze aanbieding heeft een super grote bundel van 7 GB”. Welke bundel is dan groter?

Om je alvast een antwoordt te geven hierop, de databundel van 7 GB is groter. Dit komt omdat 1 GB in je databundel bestaat uit 1000 MB’s. Dus met een databundel van 7 GB heb je 7000 MB.

Wat kan ik daarmee?

Alles op het internet verbruikt data, stel je zoekt iets op Google. Dan verbruik je een klein beetje data. Als je op een wifi netwerk zit, dan gaat de data niet via mobiel internet maar via het wifi netwerk. Hierdoor zal de data niet uit je databundel gehaald worden. Gebruik je mobiel internet, dan wordt het wel uit je databundel gehaald.

Met 1 MB kan je tegenwoordig ongeveer 1 á 2 foto’s versturen, dit hangt af van kwaliteit van de foto. Met 1000 MB kan je dus heel veel foto’s versturen, je kan er ook voor kiezen om 1 uur Netflix te kijken. Op de hoogste kwaliteit kan je maar 20 á 30 minuten Netflix kijken. Even verbinden met het Wifi netwerk van de trein kan daarom wel slim zijn als je data wil besparen.

Gemiddeld verbruik in Nederland

De gemiddelde Nederlander verbruikt ongeveer 4000 á 5000 MB per maand aan data. Als je dus niet precies weet hoeveel je verbruikt, is dit goede start. Weet je al wél wat je gebruikt, dan kan je dit invoeren tijdens het vergelijken.

Gepubliceerd op: 20 februari 2020
UX Expert Kevin

Kevin

Kevin is de in-house UX Expert van EasySim. Naast het verbeteren van de website pluist hij soms ook vragen van bezoekers uit. Heb je een vraag voor Kevin over de website of over telefoons? Laat het dan weten!