Van sim only naar een abonnement met toestel

Oké en waarom is dit interessant? Misschien heb je wel nog nooit van sim only gehoord. Geeft niet, dat leg ik zo nog uit. Maar waarschijnlijk ken je wel dat moment dat je abonnement nog lang niet is afgelopen maar je wilt heel graag een ander abonnement. Wat kun je dan het beste doen?

Het verschil tussen een sim only en een toestel abonnement 

Ook al denk je dat dit niet interessant is om te weten,dat is het wel! Het grootste verschil tussen sim only en een toestel abonnement is dat je bij een sim only abonnement geen nieuw toestel krijgt. Dus niet de nieuwste iPhone die je altijd al wilde hebben. Je moet jouw eigen toestel die je nu hebt, gebruiken of zelf een nieuwe kopen. Balen… Het positieve is wel dat je een losse simkaart toegestuurd krijgt die je in je oude of nieuwe toestel moet stoppen. En als jij veel filmpjes wilt bingewatchen op Youtube betaal je daarvoor. Je bepaalt dus zelf hoeveel je uitgeeft. Maar kies je voor een abonnement met een toestel betaal je per maand voor je abonnement en voor de telefoon die je zelf uit kan kiezen. Aan jou de keus dus.  

Overstappen op een abonnement met toestel 

Stel je mobieltje gaat kapot omdat je weer onhandig bent. Je struikelt over je eigen voeten of je hebt die ene stoep drempel weer niet gezien. We’ve all been there. Maar no worries. Genoeg opties voor als dit gebeurt tijdens je sim only abonnement en je geen nieuwe telefoon wilt kopen. Ik bedoel waar haal je het geld vandaan? Het lijkt mij niet dat je een geldboompje in de tuin hebt staan.

De verschillende mogelijkheden  

Er vanuit gaande dat je geen geldboompje hebt, heb ik hieronder speciaal voor jou de opties op een rijtje gezet:

Contract al wel afgelopen

Als je abonnement bijna klaar is kun je heel snel en gemakkelijk overstappen naar een abonnement met een mobiel. Dus als je contract klaar is kun je simpel een nieuw contract beginnen bij je eigen provider of een andere provider. Als je graag wilt weten of je contract bijna is afgelopen kun je gewoon even googelen naar je provider en dan inloggen op je persoonlijke account. Gebruikersnaam, wachtwoord je kent het wel. Of je gebruikt gewoon de app, net zo makkelijk.

Abonnement afkopen

Als tweede optie kun je je abonnement afkopen, als je genoeg geld verdient met je bijbaantje, waarom ook niet. Maar niet alles is even leuk, ik bedoel je moet wel rekening houden met dat je dus je abonnementsperiode niet hebt afgemaakt. Om je te helpen heb ik het volgende voorbeeld bedacht: Stel jij betaalt 20 euro in de maand voor je abonnement. Het contract van je abonnement geldt voor twee jaar maar na 1 jaar heb je er al genoeg van. Je bent er helemaal klaar mee om wat voor reden dan ook. Ik snap het wel hoor als je 20 euro per maand betaalt. Maar goed, dan moet je dus 12 maanden (dat is 1 jaar) x 20 euro betalen. O ja en het moet in één keer betaald worden. Reken dat maar eventjes snel uit, 240 euro! Je moet gewoon 240 euro betalen! Zit je nog op je stoel? Natuurlijk is dit maar een voorbeeld maar je moet er wel echt rekening mee houden. Misschien dat je dan toch liever je geld wilt uitgeven aan een nieuwe telefoon.

Contract nog niet afgelopen

Last but not least, is er nog een mogelijkheid waarbij je ervoor kan zorgen dat je sim only abonnement over kan gaan in een abonnement met een mobiele telefoon. Als bijvoorbeeld je contract nog lááángg niet is afgelopen. Super handig als je dat zou willen! Helaas kan dit niet bij elke provider. Het is dus slim om even te checken wat de opties zijn bij de verschillende providers. Het zou zomaar kunnen dat dit niet kan. 

Gepubliceerd op: 18 februari 2020
 Ronald van Rooijen

Ronald van Rooijen

Ronald is dé telecom expert van EasySim. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deal voor jouw verbruik kan vinden. Dit doet hij door goed up to date te blijven over de laatste trends waardoor je altijd het beste van het beste hebt.