Mijn abonnement is nog niet afgelopen, kan ik al overstappen?

Is jouw telefoonabonnement nog niet afgelopen, maar wil je wel alvast overstappen? Dat kan, je mag een overstap al regelen vanaf 2 maanden voor de einddatum van je oude abonnement. Wel moet je natuurlijk de afgesproken einddatum van jouw huidige provider naleven. Na deze datum kan je gelijk verder met bijvoorbeeld een nieuwe bundel, zonder gedoe.

Wanneer loopt mijn huidige abonnement af?

De einddatum van je abonnement staat vermeld op het contract van je provider. Als je het contract niet meer kan vinden, staat het vaak ook op de maandelijkse factuur. Daarnaast kan je ook op de website van jouw provider inloggen om je contract te bekijken. Als jij het écht nergens vindt, kan je natuurlijk altijd even bellen naar de klantenservice van jouw provider.

Is mijn abonnement al afgelopen?

De meeste telefoonabonnementen die afgesloten worden duren vaak 1 of 2 jaar lang. Na deze termijn wordt het abonnementen echter nog niet vanzelf stopgezet, je oude abonnement loopt gewoon door onder dezelfde voorwaarden. Het contract wordt wel maandelijks opzegbaar! Jij hebt dus iedere maand de kans om op te zeggen of over te stappen naar een andere bundel. Hou wel rekening met de opzegtermijn van een maand.

Regel je overstap op tijd!

Als je de overstap in gang zet ruim voor jouw huidige abonnement afloopt, weet je zeker dat je op tijd verhuist naar de nieuwe provider. Zo voorkom je een maand opzegtermijn, waardoor jij net iets langer moet wachten totdat je met een nieuwe bundel aan de slag kan! Een overstap kan je al door geven vanaf 2 maanden voor de einddatum van je huidige contract. Je hoeft hier zelf geen extra werk voor te doen, je nieuwe provider regelt de overstap voor jou.

Bij dezelfde provider blijven?

Het kan handig zijn om alvast een nieuw abonnement te nemen zonder over te stappen van provider. Als je van tevoren verlengt naar een abonnement met telefoon, kan jij de telefoon vaak al ontvangen voor het abonnement begint. Dit kan heel handig zijn als bijvoorbeeld je telefoon stuk is gegaan voordat je abonnement voorbij is. Verlengen kan vaak al vanaf 4 maanden voor de einddatum van het huidige telefoonabonnement.

Gepubliceerd op: 19 februari 2020
 Ronald van Rooijen

Ronald van Rooijen

Ronald is dé telecom expert van EasySim. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deal voor jouw verbruik kan vinden. Dit doet hij door goed up to date te blijven over de laatste trends waardoor je altijd het beste van het beste hebt.