Is onbeperkt echt onbeperkt?

Een aantal providers bieden tegenwoordig onbeperkt internet databundels. Zijn deze databundels echt onbeperkt? Het antwoordt hierop is ja, voor de meeste mensen is het onbeperkt.

Waarom is het niet helemaal onbeperkt

Dit komt allemaal door de fair use policy van providers. De fair use policy is feitelijk een kanttekening bij het ‘onbeperkt’ gedeelte. Je mag bijvoorbeeld niet je onbeperkt internet gebruiken om via computer thuis te internetten. Ook mag je niet je telefoon altijd aanzetten als hotspot voor iedereen in je gezin. Daarnaast mag je ook niet buitensporig veel verbruiken, bijvoorbeeld dat je dag en nacht films & series download.

Is het dan nog wel een goede deal?

Ja, voor 99% van de mensen is onbeperkt internet ook echt onbeperkt internet. Per dag krijg je bij alle providers een ‘dag bundel’ dit is meestal 5 GB. Als je dit limiet bereikt heb kan je deze steeds met 1 GB per keer gratis ophogen. Met 5 GB data kan je ongeveer 5 uur Netflixen.

Gepubliceerd op: 12 mei 2020
UX Expert Kevin

Kevin

Kevin is de in-house UX Expert van EasySim. Naast het verbeteren van de website pluist hij soms ook vragen van bezoekers uit. Heb je een vraag voor Kevin over de website of over telefoons? Laat het dan weten!