Een abonnement of gewoon prepaid

Prepaid is dat nog wel van deze tijd? Jazeker! Ze worden echt nog gebruikt door mensen van alle leeftijden. Als je bijvoorbeeld niet veel op je mobiel zit (ja ze bestaan nog) dan is prepaid echt iets voor jou. Maar zit je wat meer op je mobiel dan is een abonnement misschien juist iets voor jou. 

Waarom prepaid iets voor jou is

Met prepaid heb je veel controle over hoeveel je uitgeeft. Voor alle control freaks onder ons is dit fantastisch. Je bepaalt namelijk van te voren hoeveel je betaalt. Is dat even mooi meegenomen! Want zeg nou eerlijk we weten allemaal hoe lastig het is om niet té veel uit te geven als je weer je zakgeld of je loon binnen hebt.

Waar je rekening mee moet houden

De eerste stap is dat je je tegoed koopt in de winkel of via de site van je provider, easy peasy. Daarna kun je lekker bellen, sms’en (naar je oma bijvoorbeeld) of op instagram gaan. Dit gaat dan van je gekochte tegoed af. Aan het einde van elke maand geen rekening meer voor jou, hoe fijn is dat! Ook is je tegoed bij de meeste providers onbeperkt houdbaar, wel even checken natuurlijk. Je moet alleen wel regelmatig je telefoon gebruiken of opwaarderen. Dat moet denk ik geen probleem zijn voor de meeste van jullie. Een nadeel is dat je niet meer kunt bellen als je tegoed op is… Gelukkig kunnen jouw vrienden jou nog wel bellen. Je bent dus niet helemaal van de radar verdwenen als dit gebeurt. 

Een abonnement nemen 

Hierboven heb ik je verteld waarom prepaid iets voor jou is. Maar misschien ben je het helemaal niet met mij eens, dat kan natuurlijk ook. Een abonnement kan meer in jouw straatje liggen.

Ik wil een abonnement, wat nu?

Bij een abonnement is het zo dat je elke maand een bepaald bedrag betaalt. Wat ervoor zorgt dat jij zoveel MB’s, sms’jes en belminuten krijgt. Ligt er wel aan wat voor abonnement je neemt. Je kunt kiezen voor een abonnement met telefoon of voor een sim only abonnement.  Voor een abonnement sluit je een contract met je provider. Zo’n contract duurt ongeveer 1 of 2 jaar. Hoe langer je contract duurt hoe goedkoper je abonnement is. Stel je hebt bindingsangst, nergens om je voor te schamen,  kun je voor een maandelijks opzegbaar abonnement kiezen. Sommige providers bieden dit aan. Waar je wel rekening mee moet houden is als jij teveel op je mobiel zit en je gaat over je bundel heen dat je dan extra betaalt. Dus zeg maar dag tegen je zakgeld. Let daarom goed op als je voor een abonnement kiest dat je niet over je bundel heen gaat. 


Gepubliceerd op: 19 februari 2020
 Ronald van Rooijen

Ronald van Rooijen

Ronald is dé telecom expert van EasySim. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deal voor jouw verbruik kan vinden. Dit doet hij door goed up to date te blijven over de laatste trends waardoor je altijd het beste van het beste hebt.